Galerija DLUL

Otvoritev novih galerijskih prostorov

Leto 2014 se bo v zgodovino DLUL zapisalo z velikimi črkami, saj je ob svojem štiridesetletnem jubileju pridobilo nove razstavne prostore v samem centru Ljubljane na Bregu 22.

Galerija DLUL je sredi junija postala prvi razstavni prostor in hkrati nov sedež Društva likovnih umetnikov Ljubljana, odprt za umetnost in druženje. Prvo razstavo smo postavili v začetku julija 2014, septembra pa smo z županom mesta Ljubljane Zoranom Jankovićem uradno odprli nove prostore. Galerijski prostor v izmeri 96 m2 je razdeljen na dva dela; manjši predprostor z obokanim opečnatim stropom, ter večji del s tremi nišami ter dvema okenskima odprtinama.

Veseli nas, da lahko našim članom ponudimo prostor, ki omogoča postavitve kvalitetnih samostojnih in skupinskih razstav slovenskih avtorjev, ter razstave in projekte v okviru mednarodnega sodelovanja. Ker želimo Galerijo DLUL narediti še bolj opazno bomo v prihodnje likovne delavnice in prodajo umetniških del preselili na Breg.

Naš cilj je tudi sodelovanje s sorodnimi inštitucijami in zavodi, saj želimo da galerija zaživi in postane središče dogajanja različnih sodobnih kulturno- umetniških praks.

Polona Demšar, predsednica DLUL 2013 – 2017

AKTUALNO V GALERIJI

Organiziramo razstave slovenskih avtorjev in mednarodne razstavne projekte.

Galerija

DRUŠTVO LIKOVNIH UMETNIKOV LJUBLJANA

Breg 22, Ljubljana

DELOVNI ČAS GALERIJE DLUL:

ponedeljek – petek    10h – 18h
sobota – nedelja 10h – 14h

URADNE URE Društva likovnih umetnikov Ljubljana: PONEDELJEK IN SREDA OD 10. ure DO 12. ure

POLETNI Delovni ČAS GALERIJE DLUL:

ponedeljek – petek    10h – 18h
sobota – nedelja 10h – 14h

URADNE URE Društva likovnih umetnikov Ljubljana: PONEDELJEK IN SREDA OD 10. ure DO 12. ure

 

SUMMER OPENING HOURS
MON. to FRI. from 10.00 to 18.00
SAT. & SUN. from 10.00 to 14.00