NEBO JE RUMENO!, skupinska razstava članov DLUL, 10.3. – 4.4.2021

Katja Bogataj, Bernarda Conič, Miha Erič, Kristina Rutar, Jur Samec

Naslov razstave sovpada z nesmisli, s katerimi se v zadnjem času srečujemo vsak dan. Kar ne velja za dela petih avtoric/avtorjev mlajše in srednje generacije, ki se z ustvarjanjem odzivajo na genius saeculi oz. so včasih pred njim. Razstava je odraz nasprotij in odstopanj od običajnega razumevanja in dojemanja sveta. Je konglomerat različnih likovnih tehnik, pristopov in avtopoetik, skozi katere ustvarjalke in ustvarjalca izražajo notranja občutja trenutne negotove situacije.

Na razstavi se lahko malo sprostimo in uživamo v erotičnem naboju fotografskih in kiparskih del Katje Bogataj, vstopimo v svetle in pozitivne Paralelne svetove foto-kolažev Bernarde Conič, prestopimo v povsem drugačne narativne, nadrealistične in imaginarne svetove grafik Mihe Eriča, odkrivamo dihotomične prostore v keramičnih Anatomijah praznine Kristine Rutar ter se z režečimi nasmeški figur in medicinskih mask Jura Samca vrnemo v aktualno situacijo.

Na koncu nam preostane zgolj še to, da si nadenemo prazne nasmeške ter se nasmejimo vsem mogočim in nemogočim izjavam, situacijam in dogodkom.

Povzetek besedila mag. Vesne Blagotinšek

foto: Vesna Blagotinšek
foto: Vesna Blagotinšek
foto: V.Blagotinšek
foto: nika hölcl praper, #fotobeležNica 
foto: nika hölcl praper, #fotobeležNica 
foto: nika hölcl praper, #fotobeležNica 
foto: nika hölcl praper, #fotobeležNica 

Morda vam bo všeč tudi...