UMETNOST GORNJEGA TRGA 11.5. – 29.5.2016 Galerija DLUL

UMETNOST GORNJEGA TRGA 11.5. – 29.5.2016 Galerija DLUL

 

Razstava je zasnovana kot zahvala Mestni občini Ljubljana, ki podpira delovanje umetnikov v ateljejih Gornjega trga. Razstavljena dela bodo umetniki podarili umetniški zbirki Mestne občine Ljubljana.

Razstavljajo: akad. kipar Jakov Brdar, akad. kiparka Dragica Čadež, akad. slikar Karel Plemenitaš, akad.kiparka Mojca Smerdu, akad. kipar Dušan Tršar, akad. kipar Jožef Vrščaj, akad. slikarka Wang Huiqin

” Pričujoči tekst, ki ga berete, je nastal kot iskrena misel likovnikov, ki delujemo na območju Gornjega trga. Vse več nas je in cenimo okolje, v katerem delujemo. Zelo cenimo tudi odločitev mestne občine Ljubljana, da nas združuje na skupnem prostoru in nam omogoča naše delovanje v ateljejih, za katere ne plačujemo najemnine, zgolj stroške.

Skupna misel aktivnih umetnikov na Gornjem trgu je, da se odzovemo in mestni občini Ljubljana iz  ateljejev oddvojimo svoje likovno delo in se tako po svojih močeh zahvalimo za izkazano razumevanje in pozornost. Izražamo tudi voljo in željo, da Gornji trg postane priznana umetniška četrt. V obdobju, ki sledi, bi ob določenih dnevih odprli ateljeje za javnost.

Zahvala društvu likovnih umetnikov Ljubljana, ki je pokazalo razumevanje in dobro voljo, ter dodalo dogodku razstavni termin, kjer lahko skupaj podoživimo enkratno priložnost žlahtnega dialoga tistih, ki želijo za svoje okolje več in bolje.”

Jožef Vrščaj

 

 

Morda vam bo všeč tudi...