Modra roža in druge ptice 16.8. – 3.9.2017

Intimna vez med umetnostjo in modo

Sabine Kaipainen  oblačila, Laura Murto  slike, Aliza Rand  cianotipije
Razstavljena dela temeljijo na postopku cianotipije. To je postopek fotografskega tiskanja iz devetnajstega stoletja, ki ustvari značilno cian-modro podobo. Med kemičnim procesom, ki nastane z izpostavljenostjo viru ultravijolične svetlobe (kot je npr. sončna svetloba), se pojavi podoba kontaktnega odtisa skozi negativ ali predmet. Rezultat te izpostavljenosti je netopna, modra barva, medtem ko je neizpostavljene dele mogoče izprati z vodo.Vsako razstavljeno delo je izvedeno ročno in združuje znanje in veščino vseh treh avtoric.

Delavnica cianotipije: četrtek, 17. avgust, od 13. do 15. ure
Največ 10 udeležencev. Prijave sprejemamo do 16. avgusta 2017 na: info@dlul-drustvo.si.Koncert v galeriji: ponedeljek, 21. avgust, ob 18. uriPtica, ki varuje svoje gnezdo
Glasba s Finske in suita z dvora Sončnega kralja.Avtorji del: Jan Sibelius, Oskar Merikanto, Toivo Kuula, Olli Virtaperko, Johan Helmich Roman, Jacques Martin Hotteterre.Sabine Kaipainen – mezzosopran, baročna prečna flavta, blokflavta.
Tuomas Kaipainen – klasični fagot, angleški rog, blokflavta.Obisk dogodkov je brezplačen.