Polona Demšar: RASTJE

Polona Demšar: Rastje

3. do 27. 10. 2019, Galerija Veselov vrt

Na tokratni jesenski razstavi v Galeriji Veselov vrt si je kiparka zamislila glineno rastje, glinene rastline, ki živijo svoja rastlinska življenja na vlažnih zemljastih gozdnih tleh in se različno visoko, predvsem pa raznoliko razraščeno razpredajo po gozdu, obraščajo drevesa, se plazijo ali preprosto ležijo na zemlji in čakajo na svoj trenutek, ko bodo zaživele v vsej polnosti svojega bivanja. Tako ima ta postavitev in tokratna izoblikovana serija del za razstavo naslov Rastje (2019). Ne samo da natančno opredeli vsebino kiparskih del, temveč jim tudi določi prostor ali mesto postavitve, torej na zemljo, travo ali ob kamenine, ki se naključno znajdejo v gozdu. In gozd ali travnik ali zemlja je prav ta galerijski vrt, ki sredi mesta prinaša skoraj čaroben učinek, nekakšno potovanje v daljno preteklost, ko so vrtovi predstavljali prostore najbolj pristnega in aktivnega umetniškega življenja.

Sarival Sosič

Urnik Galerije Veselov vrt: ponedeljek-petek 09.00-17.00.