Grafična delavnica z Miho Eričem

LINOREZ/LESOREZ

v četrtek, 6. junija 2024, ob 17.00 (do 20.00)
Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22, 1000 Ljubljana

Vabljeni na brezplačno grafično likovno delavnico LINOREZ/LESOREZ pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika Mihe Eriča, ki bo sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.
Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.
Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.
 
Prijave sprejemamo na e-mail: info@zavod-orbita.si ali po telefonu
na 041 968 270 (Miha Erič).
Število mest je omejeno (12).
Vsi boste na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur, tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike-več odtisov, ki jih potem lahko tudi odnesete domov skupaj z matrico.
 
MENTOR DELAVNICE:
Miha Erič (1991,Ljubljana), diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij – ilustrator, je samozaposlen v kulturi kot grafik in instrumentalist. Leta 2009 je končal strokovno smer »tehnik oblikovanja« na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Diplomiral je leta 2013 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pridobil je naziv diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij, smer ilustracija. Prejemnik številnih mednarodnih in nacionalnih nagrad, sodi med najproduktivnejše umetnike mlajše generacije.
 

Morda vam bo všeč tudi...