Meritve / Measurements

Narvika Bovcon, Vanja Mervič, Aleš Vaupotič

Meritve / Measurements

Na razstavi so predstavljene digitalne grafike in videi, ki vzpostavljajo most med človekovim življenjskim prostorom in pokrajinami mikro in nano ravni. To so podobe, sestavljene iz meritev, računalniških algoritmov in fizikalnih sprememb materialov. Gledamo površine različnih snovi na velikostih, ki so manjše od svetlobnega valovanja in zato nevidne, razen, če si pogleda ne izostrimo s pomočjo snopa elektronov, ki se odbijajo tudi od manjših stvari. Gre za oblike sveta, ki si jih moramo najprej ogledati, saj jih še ne poznamo, nismo jih vajeni, težko se opredelimo do njih.

Grafike in videi so bili narejeni z elektronskim vrstičnim mikroskopom v Centru za raziskave materialov na Univerzi v Novi Gorici v okviru Evropskega projekta SUNGREEN. Operater mikroskopa in priprava vzorcev: doc. dr. Mattia Fanetti. Uporabljeni so bili vzorci iz raziskav doc. dr. Saima Emina. Avtorji projekta se zahvaljujejo prof. dr. Matjažu Valantu in rektorju prof. dr. Danilu Zavrtaniku.

Več informacij

Avtor

Narvika Bovcon, Vanja Mervič, Aleš Vaupotič

Kustos

This is a text block. Click the edit button to change this text.

O projektu:

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana